Suvun herkkuja

Suomalaiselle ruoka on ollut tabu. Sen riittävyys on ollut suuri huolenaihe. Nälkä on luettu kylmyyden ja julmuuden kanssa samaan pelottavien, kuoleman loukkujen joukkoon, joita ihmisen ei pitäisi kokea.

On melkoinen mysteeri miksi ruoka-aineet ovat meille pohjoisille ihmisille niin valikoituneita. Luettuani kuopiolaisen emeritusprofessori Mauno Airaksisen tekemän tutkimuksen poikkeusolojen proteeiinivarannoksi kelpaavien raaka-aineiden hyödyntämisestä, ihmetykseni vain kasvoi. Siksi koen suvun ruokaperinteen tärkeäksi osaksi elämäämme.

Ruokaperinteellä on myös sukuperimässämme saamiemme kehon ja mielen erityispiirteiden kanssa elämisen kannalta ensiarvoisen tärkeitä tietoja. Siitä miten sukumme jäsenet ajallaan ja tahollaan ovat ratkaiseet kehomme ja mielemme taipumuksiin liittyvät ongelmat.

Jotta ymmärtäisimme ja voisimme hyödyntää ruokaperinnettä, tarvitsemme tietoa.

Kääriäinen, – jaa sitä sukusu kanssa ja kerro millaisia kokemuksia, muistoja ja reseptejä Sinulla itselläsi on. Taustoita kokemuksillasi. Yritän muokata ja kokeilla rseptejä, tekstejä ja kuviakin näille sivuille.

Kuopiossa 2012 – Jouko Kääriäinen  – kaariainen.jouko@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *