Uudet kommentit

Ritvan rieska

Tällä rieskalla on omat ihailijansa, sillä tämä se vasta on taitolaji leipoa. Yksi kautta aikojen suvussamme oleva hyvän ja suussa sulavan rieskantekijä on Vieremän Liistelammin Elvi Heiskanen (Kirman Kyllikki-mummon sisko). Elvi asustaa Paavonsa kanssa Vieremän Valkeisilla. Elvin rieskareseptiä en ole saanut, mutta olenpahan aina yritellyt erilaisilla versioilla kokeilla rieskan tekoa samaan tyyliin. Tässä yksi niistä.

1/2 purkkia (vähän yli) piimää,

loraus vettä

1 pala hiivaa

ruokalusikka suolaa

1 dl ohrajauhoja

2 dl vehnäjauhoja

 

Tee paksuhko velli lisäämällä aina samassa suhteessa jauhoja. Kohota, alusta ja tee kolme samankokoista rieskaa, jotka kohotetaan toiseen kertaan. Ennen uuniinpanoa voidellaan piimällä.

Paista hyvässä lämmössä, semmonen uunista riippuen 270 – 300 astetta noin 45 min. Älä polta – syö lämpimänä panemalla hyvä kerros voita leivälle.

 

Kommentoi