Kirman Kyllikin jänispaisti

Kyllikki-mummo teki paljon erilaisia riistaruokia, sillä Kalle-ukki oli kova metsämies. Rankakasan kupeella oli aina ase mukana, jos sattuisi jänis tai muu metsän elävä tulemaan työpaikan lähettyville. Kalastus ja metsästys olivat tärkeitä lisäruuan ja vaihtelun tuojia maanviljelyksen ja karjanhoidon lomassa. Tässä on yksi aloittelevalle riistakokille, Ritulle annettu jänispaistin resepti.

 

paloiteltu jänis

suolaa

voita paistamiseen

neljä mustapippuria

vettä

vehnäjauhoja 

 

Pese lihat kylmällä vedellä, kuivaa. Hiero suola pintaan ja ruskista voissa pannulla. Pane lihat kattilaan kiehumaan veteen jota lisätään juuri ja juuri lihojen yli. Lisää mausteeksi mustapippurit ja lisää suolaa maun mukaan.

Ruskista pannulla vehnäjauhoja, lisää vettä ja kaada lihojen päälle. Keitä hiljalleen 1,5 h – niin että lihat irtoavat luista. Kiehuta ilman  kantta, jotta liemi tiivistyy kastikkeeksi.Tarjoa kuoriperunoiden kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *