Uudet kommentit

JOKEN PARAS KASTIKE

Loistava kastikkeen pohjan kehittäminen on yhteensattumien ja vuosikymmenten kokeilujen tulos. Tämä kastikepohja tarjoaa loistavat edellytykset onnistua niin ruskeissa kuin vaaleissakin kastikkeissa.

2 dl laktoositonta ruokakermaa

3 dl kermapurkin huuhteluvettä  (tarvittaessa enemmänkin)

5 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja

1-2 tl kurkumaa

1 – 1,5 dl korkeita lämpötiloja kestävää ja hyvin  vähän makuja antavaa auringonkukkaöljyä

1 kalaliemikuutio tai kafondia kalakastikkelle

1/2 kanaliemikuutio  tai kanafondia

 

Kuumenna öljy kasarissa. Lisää kurkuma ja sekoita nopeasti, – älä polta!  Murenna sitten liemikuutiot ja lisää jauhot niin että ne alkavat kiehua. Vaaleata kastiketta varten älä ruskista. Jos käytät sipulia, lisää kuutiot ennen jauhoja ja kuullota ne.

Lisää kiehuvaan vehnäjauhoseokseen kerma voimakkaasti tukevalla vispilällä (pallovatkain) sekoittaen ja lisää vettä tarvittaessa enemmän kuin ohjeessa, jotta saat haluamasi koostumuksen. Kastike sopii loistavasti kasviruualle kuten grillatuille kesäkurpitsoille, vesimeloonille, paahdetuille punajuurille, paahdetuille porkkanoille ja sipulille.

Jatka maustamalla :

Huijarin rapukastike

(Sopii sellaisenaan hyvin paistetulle kuhalle tai grillatulle vesimeloonille)

Lisää loppuvaiheessa sekoittaen 3 – 4 ruokalusikallista ketsuppia (riippuen ketsupista ehkä loraus enemmänkin)

Saat kauniin rapukastikkeen näköisen muhkean kalakastikkeen, jonka saat kiiltämään lisää sekoittamalla loppuvaiheessa ruokalusikallisen kylmää voita.

 

 

Kommentoi