KAKS KAEKKEE – JOULUSINAPPI
Tämän olen saanut valokuvaaja Mauno Hämäläiseltä Bob Appetit Clubissa joskus vuosikymmeniä sitten. Hänelle aikoinaan resepti tuli kirjailija Lasse Lehtiseltä. Se on helppo ja toimiva.
Sekoita hyvin kuivat ainekset kasariin ja pane lämpenemään vesihauteeseen (isompi kattila kiehuvaa vettä johon sinappikattila mahtuu). Kerma ja kananmunat sekoitetaan vatkaimella mukaan tasaiseksi ja pidetään puulastalla seos pohjaa myöten koko ajan liikkeellä niin kauan kun seos alkaa kuplia. Silloin otetaan seos liedeltä, sekoitetaan edelleen hyvin ja annetaan hieman jäähtyä. Lisätään konjakki hyvin sekoittaen ja purkitetaan. Liruas öljyä pintaan kuivumisen ehkäisemiseksi. Koska sinapissa on munaa ja kermaa, säilytä sitä jääkaapissa. Säilytä enintään kaksi viikkoa, – jos ei tule syötyä sitä ennen. Uuden tekeminenhän on tosi helppoa.
KAKS KAEKKEE – JOULUSINAPPI
Tämän olen saanut valokuvaaja Mauno Hämäläiseltä Bob Appetit Clubissa joskus vuosikymmeniä sitten. Hänelle aikoinaan resepti tuli kirjailija Lasse Lehtiseltä. Se on helppo ja toimiva.
2 dl sinappijauhoja
2 dl sokeria
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 rkl konjakkia
Sekoita hyvin kuivat ainekset kasariin ja pane lämpenemään vesihauteeseen (isompi kattila kiehuvaa vettä johon sinappikattila mahtuu). Kerma ja kananmunat sekoitetaan vatkaimella mukaan tasaiseksi ja pidetään puulastalla seos pohjaa myöten koko ajan liikkeellä niin kauan kun seos alkaa kuplia. Silloin otetaan seos liedeltä, sekoitetaan edelleen hyvin ja annetaan hieman jäähtyä. Lisätään konjakki hyvin sekoittaen ja purkitetaan. Liruas öljyä pintaan kuivumisen ehkäisemiseksi. Koska sinapissa on munaa ja kermaa, säilytä sitä jääkaapissa. Säilytä enintään kaksi viikkoa, – jos ei tule syötyä sitä ennen. Uuden tekeminenhän on tosi helppoa.