Myllyn rieska

Myllyn rieskaresepti edustaa yleisintä ohrarieskan teko-ohjetta. Se on myös kaupallistettu joten siihen törmää useimmiten kaikkialla Suomessa leipämyymälöissä.

2 dl kylmää vettä
4 -5 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa
 
Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min. Paras mahdollinen rakenne syntyy, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean. Jos vaihdat 2 rkl jauhoja esikypsytettyihin ohrasuurimoihin, saat runsaamman rakenteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *