Kaks ohraleipää

Tämä on ”kaupan”  ohraleipäresepti, joka kuvaa hyvin  eroja rieskan teossa.

0,5 l maitoa tai vettä
50g hiivaa
2 tl suolaa
5,5 dl ohrajauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja
 

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää suola. Vatkaa ohrajauhot sekaan ja pidä taikinajuurta lämpimässä 1 tunti.

Lisää sitten vehnajauhot ja alusta taikina. Anna kohota 2 tuntia vedottomass paikassa. Tee kaksi leipää käyttäen runsaasti jauhoja. Kotota leivät liinan annalla noin kolmannes ja ennen uuniinpanoa pistele haarukalla. Paista 225 – 250 asteessa noin 25 min uuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *