1 nahaton kirjolohifile (n. 500g)
1 iso purjo tai 2 pientä
valkopippuria myllystä
3 rkl tuoretta tillihaketta
voipaperia
alumiinifoliota
3 – 4 litran kattila vettä
Leikkaa fileestä mahdollisimman neliömäisiä noin 100 – 150g:n palasia ja nuiji ne nyrkillä ohuehkoiksi levyiksi puolta suuremmalle voipaperipalalle. Ripottele niille tilliä ja väännä myllystä ripaus valkopippuria.
Leikkaa purjosta 10 – 15 cm pituisia pätkiä, leikkaa ne auki puoliväliin ja kiehauta n. 2 -3 minuuttia vedessä. Nosta reikäkauhalla purjot valumaan ja anna kuivahtaa hieman. Lado niitä kullekin maustetulle lohilevylle ja rullaa lohi voipaperin avulla ”papiljotiksi”. Nosta se alumiinifoliolle ja kääri kuin karkki alumiinifolioon tiiviisti päistä keirtämällä kirien. Anna veden kiehua rauhallisesti kuplien ja kypsennä papiljotteja siinä noin 15 minuuttia. Nosta valumaan ritiläalustalle pariksi minuutiksi. Poista folio päältä ja leikkaa papiljotit lämmitetyllä tarjoiluvadilla huipputerävällä vetsellä kolmeen osaan tarjolle. Tarjoile keitetyn irtonaisen riisin, perunoiden tai muusin kera. Kastikkeeksi sopii erityisen hyvin Joken ”rapukastikeväärennös” josta resepti toisaalla.